Privatumo politika

I. Sąvokos:

  1. Svetainė – skaitmeninės rinkodaros agentūros „RAIBEC“ svetainė, pasiekiama internetiniu adresu www.raibec.lt.
  2. RAIBEC – UAB „LITS“, Lietuvos Respublikoje įsteigta uždaroji akcinė bendrovė, juridinio asmens kodas 231046, registruotos buveinės ir biuro adresas – Savanorių pr. 11a-69, LT-03116 Vilnius, duomenys kaupiami ir tvarkomi VĮ „Registrų centras“ Juridinių asmenų registre, el. pašto adresas – info@raibec.lt, telefono numeris +370 5 215 7331.
  3. Vartotojas – bet kuris fizinis ir juridinis asmuo, kuris naudojasi Svetaine.
  4. Paslaugos – RAIBEC Svetainėje siūlomos su skaitmenine rinkodara susijusios paslaugos, tokios kaip internetinė reklama, paieškos variklio optimizavimas, svetainių kūrimas ir kitos su skaitmenine rinkodara susijusios paslaugos, kurios gali būti nuolatos atnaujinamos, papildomos ar keičiamos Svetainėje, ir visada sąvoka Paslaugos apims visas tokias paslaugas, nurodytas Svetainėje.
  5. Partneriai – yra laikomi tokie juridiniai asmenys, su kuriais RAIBEC bendradarbiauja teikdama Paslaugas Svetainėje.
  6. Slapukas – nedidelis failas, kuris siunčiamas į įrenginį, bet kuriam asmeniui besilankant Svetainėje.
  7. Naršyklė – programa, skirta atvaizduoti internetinius puslapius (tinklalapius) žiniatinklyje ar asmeniniame kompiuteryje.
  8. Asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens kodas, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai.
  9. Asmens duomenų gavėjas – juridinis ar fizinis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys, įskaitant Partnerius.
  10. Privatumo politika – šis dokumentas, kuriame yra numatytos pagrindinės asmens duomenų ir kitos svarbios informacijos rinkimo, kaupimo, tvarkymo ir laikymo taisyklės, naudojantis Svetaine.
  11. Įstatymas – LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas.
  12. Bendrieji reikalavimai – Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriaus 2008 m. lapkričio 12d.  įsakymas Nr. 1T-17(1.12) „Dėl bendrųjų reikalavimų organizacinėms ir techninėms asmens duomenų saugumo priemonėms patvirtinimo“.
  13. Svetainės administratorius – už Svetainės administravimą atsakingas asmuo.
  14. IP adresas – kiekvienam prie interneto prijungtam kompiuteriui priskirtas unikalus numeris, kuris žinomas kaip interneto protokolo (IP) adresas. Kadangi šie numeriai paprastai priskiriami pagal šalies blokus, IP adresas gali būti dažnai naudojamas šaliai, kurioje kompiuteris prijungiamas prie interneto, identifikuoti.

 II. Bendrosios nuostatos

  1. Svetainės Privatumo politikoje yra numatytos pagrindinės asmens duomenų ir kitos asmeniui svarbios informacijos rinkimo, kaupimo ir jų tvarkymo taisyklės Vartotojui naudojantis Svetaine bei užsakant Svetainėje teikiamas Paslaugas.
  2. Privatumo politika skirta apsaugoti ir ginti Svetainės Vartotojų ir/ar Naudotojų asmens ir kitus duomenis nuo neteisėto naudojimo.
  3. Vartotojai laikomi susipažinę su šia Privatumo politika, kai jie ją gauna elektroniniu paštu užsiprenumeravę naujienlaiškį, taip pat užsisakydami Paslaugas. Su šiuo Svetainės dokumentu galite susipažinti bet kuriuo metu Svetainėje, taip pat jį galite parsisiųsti ir atsispausdinti iš pačios Svetainės.
  4. Ši Privatumo politika taikoma visais atvejais, kai RAIBEC gauna asmens duomenis dėl to, kad Vartotojas užsisako ir/ar įgyja per Svetainę Paslaugas. Vartotojai turėtų atkreipti dėmesį, kad jiems užsisakius Paslaugas, kurias teikia RAIBEC Partneriai, jų Asmens duomenų apsaugai papildomai gali būti taikomos Partnerių Privatumo politikos, už kurias RAIBEC neatsako. Taip pat RAIBEC norėtų atkreipti dėmesį, kad Svetainėje yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius, ir kad RAIBEC nėra atsakinga už tokių interneto tinklalapių turinį ir/ar jų naudojamus privatumo politikos užtikrinimo metodus, todėl prieš pateikdamas kokią nors informaciją apie save Vartotojas turėtų susipažinti su atitinkamo interneto tinklalapio taisyklėmis, privatumo politika ir kitais dokumentais.

 III. Asmens duomenų rinkimas ir saugojimas

  1. Priklausomai nuo Vartotojo užsakomų konkrečių Paslaugų pobūdžio yra renkami ir saugomi šie Asmens duomenys: vardas, pavardė, asmens kodas, gimimo data, gyvenamoji vieta, pilietybė, telefono numeris, asmens tapatybės kortelės (paso) numeris, išdavimo data ir vieta, elektroninio pašto adresas, IP adresas.
  2. Naudojantis Svetaine į Vartotojo kompiuterį yra įrašomi Slapukai, skirti rinkti statistinei lankomumo informacijai, užtikrinti Paslaugų kokybę ir efektyvų naudojimąsi Svetaine. Detali informacija apie Slapukus:
Slapuko pavadinimasPaskirtisSukūrimo momentasGaliojimo laikas
_utmaSaugoti informaciją apie tai, kiek kartų vartotojas lankėsi svetainėje, kada jis apsilankė pirmąjį kartą ir kada įvyko paskutinis jo apsilankymas.Įeinant į puslapį2 metai
_utmbSaugoti informaciją apie tikslų laiką, kada vartotojas pirmą kartą apsilankė svetainėje.Įeinant į puslapį30 min
_utmcSaugoti informaciją apie tikslų išėjimo iš svetainės laiką.Įeinant į puslapįIki sesijos pabaigos
_utmzStebėti, iš kokio internetinio šaltinio vartotojas atėjo, kokį paieškos variklį naudojo, kokią nuorodą spaudė, kokį raktinį žodį naudojo, taip pat vartotojo geolokaciją apsilankymo metu.Įeinant į puslapį6 mėnesiai
_utmvKaupti informaciją, naudojamą „Google Analytics“ viduje, identifikuojant vartotoją pagal specifinius segmentus.Prisijungiant2 metai
tvs_session_idUžtikrinti saugumą prisijungiant. Slapukas sukuriamas prisijungiant ir ištrinamas atsijungiant nuo svetainės.PrisijungiantKol atsijungiama
cookie_policy_confirmNustatyti, ar parodytas iššokantis langas ir ar vartotojas jį uždarė.Prisijungiant1 metai
_dc_gtm_UA-xxxxxxxxxSujungti svetainę su „Google Tag Manager“.Prisijungiant1 metai
_gaStebėti vartotojams per „Google Analytics“Prisijungiant2 metai

 

  1. Vartotojas išreiškia savo išankstinį laisvanorišką sutikimą leisti RAIBEC įrašyti slapukus spausdamas mygtuką „SUTINKU“ žemiau nurodytu būdu: „Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.”
  2. Naršyklės nustatymais jūs galite ištrinti arba blokuoti visus šiuos Slapukus, bet tokiu atveju dalis Svetainės gali neveikti.

IV. Asmens duomenų naudojimo tikslai:

  1. RAIBEC naudoja Asmens duomenis šiais tikslais:
    1. Svetainės Paslaugų užsakymo tikslais. Norėdamas užsisakyti Svetainėje siūlomas Paslaugas Vartotojas turi pateikti Asmens duomenis tiek, kiek reikia konkrečiai Paslaugai užsakyti.
    2. Efektyvaus su skaitmenine rinkodara susijusių Paslaugų, siūlomų Svetainėje, teikimo tikslais. RAIBEC rūpinasi, jog Svetainėje siūlomos Paslaugos bei jų užsakymas būtų efektyvus, taip pat kad būtų galima išvengti asmens tapatybės vagystės atvejų.
    3. Norint užtikrinti nuolatinį Svetainės Paslaugų tobulinimą ir vystymą, bei pateikti Vartotojui kuo geresnius Paslaugų pasiūlymus RAIBEC turi teisę naudoti Asmens duomenis ir rinkodaros tikslais, kai Vartotojas išreiškia savo sutikimą (pvz., pažymėdamas atitinkamą laukelį varnele, užsisakęs naujienlaiškį ir kt.).
  2. Tiesioginės rinkodaros tikslais RAIBEC renka šiuos asmens duomenis: asmens vardą, elektroninį paštą. Sutikimas, kad Asmens duomenys būtų naudojami rinkodaros tikslais, išreiškiamas pažymint atitinkamą laukelį varnele.
  3. Visi asmens duomenys renkami tiesioginės rinkodaros ir kitais tikslais atitinka Įstatymo ir Bendrųjų reikalavimų nuostatas.
  4. Vartotojas ir/ar Naudotojas bet kada gali atšaukti šį savo sutikimą atsiųsdamas elektroninį laišką Svetainės administratoriui info@raibec.lt.
  5. Administruodamas Svetainę ir diagnozuodamas galimus sutrikimus Svetainės administratorius gali naudoti Vartotojų ir/ar naudotojų IP adresus.

V. Paskyros

  1. RAIBEC Paskyros yra nuorodos tam tikruose internetiniuose puslapiuose, kuriuose gali būti talpinama ta pati informacija, kaip ir Svetainėje, nes RAIBEC yra tiek Svetainės, tiek Paskyrų valdytojas. Svetainės Paskyrų naudotojams taikoma to internetinio puslapio, kuriame yra RAIBEC Paskyra, Privatumo politika ir to puslapio taisyklės, taip pat ši Privatumo politika ir kitos Svetainėje publikuojamos RAIBEC taikytinos taisyklės.
  2. RAIBEC turi Paskyras šiuose internetiniuose puslapiuose:
    1. Raibec – Be efficient online (gerbėjų puslapis/fanpage; socialinis tinklas Facebook);
    2. Raibec | Be efficient online (gerbėjų puslapis/fanpage; socialinis tinklas LinkedIn);
    3. Raibec | Be efficient online (gerbėjų puslapis/fanpage; socialinis tinklas Google+);

VI. Asmens duomenų teikimas

  1. RAIBEC informuoja, jog neperduoda nei atlygintinai, nei neatlygintinai ar kitokiu būdu neatskleidžia Asmens duomenų tretiesiems asmenims esantiems tiek Lietuvos Respublikoje, tiek Europos Sąjungos šalyse ir kitose užsienio valstybėse, išskyrus žemiau nurodytus atvejus:
    1.1. jei yra Vartotojo ir/ar Naudotojo sutikimas;
    1.2. teikiant Svetainėje siūlomas Paslaugas – Partneriams arba įgaliotiems tretiesiems asmenims, kurie tvarko Asmens duomenis RAIBEC pavedimu šioje Privatumo politikoje nurodytais tikslais, pavyzdžiui, mokėjimų atlikimas, Paslaugų užsakymas ir pan.;
    1.3. teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką;

VII. Asmens duomenų koregavimas, papildymas ir ištrynimas

  1. Vartotojas suteikia teisę RAIBEC rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti Vartotojo asmens duomenis tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta Privatumo politikoje ir kituose Svetainės dokumentuose. Vartotojas turi teisę atšaukti savo leidimą RAIBEC rinkti, valdyti ir tvarkyti jo Asmens duomenis, reikalauti panaikinti asmens duomenis bet kuriuo metu. Sutikimo rinkti, valdyti ir tvarkyti Vartotojo asmens duomenis davimas ar atšaukimas galioja tik į priekį. RAIBEC, iš Vartotojo gavusi tokį pranešimą, nedelsiant sustabdo to asmens duomenų tvarkymą, tačiau tai nereiškia, kad RAIBEC turi ištrinti/sunaikinti Asmens duomenis, jeigu turi pagrindą juos saugoti.
  2. Vartotojas turi teisę susipažinti su savo asmens duomenimis. Siekdamas sužinoti, kokius asmens duomenis RAIBEC surinko ir iš kokių šaltinių, kokiais tikslais jie tvarkomi, kokiems gavėjams jie teikiami ir buvo teikti, Vartotojas turi iš anksto kreiptis į RAIBEC el. pašto adresu, nurodytu šioje Privatumo politikoje. RAIBEC įgyvendina Vartotojo teisę susipažinti su tvarkomais asmens duomenimis per 30 kalendorinių dienų nuo Vartotojo prašymo gavimo.
  3. Jeigu susipažinęs su savo asmens duomenimis Vartotojas nustato, kad asmens duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs, turi teisę kreiptis į RAIBEC elektroniniu pašto adresu prašydamas ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus. Asmens duomenys taisomi ir naikinami arba jų tvarkymo veiksmai sustabdomi pagal duomenų subjekto tapatybę ir jo asmens duomenis patvirtinančius dokumentus. RAIBEC įgyvendina Vartotojo teisę sustabdyti asmens duomenų tvarkymą (arba asmens duomenis sunaikinti) per 5 darbo dienas nuo Vartotojo prašymo gavimo.
  4. RAIBEC asmens duomenis saugo 5 (penkerius) metus nuo jų pateikimo, išskyrus atvejus, kai šioje Privatumo politikoje yra numatytas kitoks saugojimo terminas.
  5. Vartotojas ir/ar Naudotojas iš anksto sutinka, kad jo duomenis RAIBEC turi teisę laikyti neterminuotai, jeigu jo duomenimis buvo pasinaudota vykdant neteisėtą veiką ar tapatybės vagystei ar kitam pažeidimui, dėl kurio buvo ar bus atliekamas atitinkamų teisėsaugos institucijų tyrimas, jeigu RAIBEC yra gavęs skundų, susijusių su atitinkamu Vartotoju, ar jeigu RAIBEC yra pastebėjusi atitinkamo Vartotojo padarytus Privatumo politikos ir/ar Svetainėje esančių taisyklių pažeidimus ar esant kitiems teisėtiems tikslams saugoti asmens duomenis.
  6. Įgyvendindami aukščiau minėtas teises Vartotojas ir/ar Naudotojas gali kreiptis į RAIBEC el. paštu info@raibec.lt.

VIII. Asmens duomenų apsauga

  1. RAIBEC užtikrina, jog Vartotojo pateikiami asmens duomenys Svetainėje būtų apsaugoti nuo bet kokių neteisėtų veiksmų: neteisėto asmens duomenų pakeitimo, atkleidimo ar sunaikinimo, asmens tapatybės vagystės, sukčiavimo bei asmens duomenų apsaugos lygis atitiktų Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimus.
  2. Asmens duomenys yra saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Patalpa, kurioje laikomi surinkti duomenys, yra fiziškai apsaugota nuo pašalinių asmenų prieigos. Svetainės Vartotojų duomenis sauganti duomenų bazė yra apsaugota nuo neleistinos prieigos per kompiuterinius tinklus.

IX. Baigiamosios nuostatos

Ši Privatumo politika galioja nuo 2016 m. gruodžio 15 dienos. Apie bet kokius Privatumo politikos pasikeitimus Vartotojai bus informuoti Svetainėje ir elektroniniu paštu.